Om oss

Slik ble havnesidene til

Helt siden midten av 1980-tallet har journalist Gunnar Steen Iversen saumfart kysten med sin «Kristina». De første havneskissene ble gjengitt i Båtmagasinets «Norske Drømmehavner». Landets ledende båtblad forsto betydningen å gi sine lesere informasjon om interessante, og ikke minst trygge havner. Tre utgaver ble laget tidlig på 1990-tallet.

I 1996 så «FERIE & FRITIDSHAVNER dagens lys. Redningsselskapet ønsket å utgi en havnebok, en «sjøens veibok». Det skulle etterhvert bli fem utgivelser før Redningsselskapet takket for seg. I løpet av de 12 årene dette prosjektet varte, havnet denne boken i båter først og fremst i Norge, men også i tyske, engelske, nederlandske, danske og svenske båter. Mer enn 200 000 bøker ble utgitt. Redningsselskapet på sin side tok sitt ansvar.

Meget bra havneguider finnes det flere av. Store beløp er satset. Vårt prosjekt er et enmannsprosjekt. Det er det fortsatt.

I 2016 startet vi med å publisere bøker i EBUB-formatet.  Dette fortsetter vi med I 2017. Vi har siden siste bokutgave ble utgitt i 2008, fått flere forespørsler om hvor boken er blitt av. Vi kan trøste tidligere lesere om at innholdet, både kartskisser og tekst, er inntakt og vil bli gjengitt slik de forelå i siste papirbok-utgivelse.

Endringene vi har foretatt, innebærer en oppdeling av boken. Det har sammenheng med de datamengdene som genereres som følge av bilder og kartskisser. Nå kan du laste ned boken til IBooks på Ipaden eller andre enheter som benytter dette formatet. Vi anbefaler ikke nedlasting til Iphone.